Sådan foregår parterapi

Der findes mange myter om, hvordan terapi for par egentlig foregår. En af dem jeg ofte hører er, at det hele handler om følelser.

Og ja, det er også rigtigt!

Terapi for par handler rigtig meget om følelser, men endnu mere vigtigt, hvordan de udspiller sig i mellem jer. Det er nemlig ikke dig og din partner, der individuelt er i terapi, det er jeres forhold.

Parterapi handler altså ikke om den ene parts problemer, dilemmaer og udfordringer, men om jeres indbyrdes kontakt, og hvordan I har det her og nu.

Kom ud af jeres krise i parforholdet

Luk øjnene og tænk tilbage hvor jeres parforhold var velfungerende og du følte dig tryg og varm. Du vidste, at du kunne stole på din partner. Du vidste bare, at din partner ville være der for dig uanset hvad.

Men med årene er der kommet en slags ubalance i jeres parforhold. Jeres parforhold er kommet i en krise. Du føler måske en utryghed, du føler ikke at I er i kontakt med hinanden og afstanden i mellem jer bliver større og større.

I får ikke talt sammen og jeres kommunikation er kørt helt skævt. I går og laver hver jeres egne historier hver i sær, der går hen og bliver små sandheder for jer. Det gør det svært at tænke anderledes. Jeres parforhold ender i en selvforstærkende situation, der bare fører til stadig større mistrivsel i parforholdet.

Når parforholdet er i krise kan det godt føles som om at kærligheden er ved at forsvinde eller måske er forsvundet. Derfor er det afgørende at I kan tale godt sammen og genskabe trygheden.

Gør noget ved det nu og I vil hurtigere kunne reparere skaden. Med min hjælp til parterapi kan I kommer igennem krisen og finde kærligheden til hinanden igen.

Målet med parterapi

Parterapiens mål er at hjælpe jer med at opdage, hvordan I kommunikerer indbyrdes, og hvilken betydning kommunikationen har for jeres parforhold. Det sker konkret ved, at I sidder overfor hinanden og guidet af mig tager fat på det, der er svært at tale om. Det betyder at vi (jer og mig) hjælpes ad med at finde ud af, hvordan jeres parforhold ser ud, inklusiv de problemer og udfordringer I måtte have.

Jeg har f.eks. haft et par i terapi, hvor den ene part ikke følte sig værdsat. Det var svært at tale om og forstå for den anden part, og det skabte dybe kløfter imellem dem.

Hvorfor har I brug for en parterapeut?

Helt konkret foregår par sessionerne ved, at I guidet af mig skiftevist lytter og taler, mens jeg fokuserer på, hvad der foregår imellem jer, hvilket jeg bringer ind i samtalen.

Det lyder jo ganske nemt, og I har måske også prøvet. Så hvorfor kan I ikke bare gøre det af jer selv?

I bund og grund handler det om, at det kan være rigtig svært for jer selv at se dynamikken mellem jer, når I begge to har part i den. Derfor er det ofte en stor hjælp at have en med, der tydeligt kan se jer udefra og hjælpe jer til at forstå, det der sker.

En af forudsætningerne for en vellykket parterapi er, at I er interesseret i (sammen med mig) at gå på opdagelse i jeres forhold, og ikke forventer en rådgivning eller "quickfix" der forvandler forholdet i et snuptag.

Hvad så når i kommer hjem

Forandring sker ikke kun i terapi-lokalet, men fortsætter når I kommer hjem.

Hvis det er relevant for jer, får I konkrete øvelser, som I laver derhjemme for så at tale om dem, når vi ses igen. Det kan også være, at I sammen nu ser de mønstre og den kommunikation der udspiller sig mellem jer, og som blev bragt op i parterapien.

Hvor langt er et parterapi-forløb?

Parterapi er og bør ikke være af samme varighed som individuel terapi. Det er ikke parterapiens mål at løse den ene parts udfordringer og problemer, med den anden part som tilskuer. Derimod er det parterapeutens opgave, at hjælpe jer med at opdage, hvordan jeres kommunikation er, og hvilken udfordring og betydning den har for jeres forhold her og nu.

Nogle par kommer 3-4 gange og føler derefter at de er afklarede, og parate til at handle og træffe valg.

For andre kan det betyde, at en eller begge parter ønsker at tage hul på individuel terapi.

Jeg tilbyder (også) online parterapi uanset hvor i Danmark I befinder jer

Online-muligheden giver jer adgang til parterapi uanset, hvor I sidder i landet. I er ikke længere bundet af, hvor I bor, når I skal vælge terapeut, og jeg tilbyder online parterapi i hele landet.

Læs mere om Online Parterapi her

Pris: kr. 1.550,- pr. session (90 min.)

Afmelding skal ske senest 24 timer før vores møde ellers fuld betaling.

Skriv til mig her

Har du hørt fra mig?

Jeg bestræber mig altid på at give dig/jer et svar indenfor 24 timer.

Har du/I ikke modtaget svar fra mig, så prøv at tjekke om mit svar er havnet i spam eller reklame.

Du/I kan altid ringe eller sende en sms på 28928089.