Mænd, kvinder og parterapi

Mænd og kvinder søger to forskellige former for hjælp i terapi.

Her er hvorfor.

Mænd har en tendens til at ønske et hurtig "quickfix" af problemerne, mens kvinder søger et rum, hvor de kan udtrykke deres virkelige følelser.

Det er et meget typisk træk ved de det klassiske kønsforhold. Og det fortsætter med at udspille sig i dagligdagen blandt mange par i alle aldre. Men, hvordan kan denne forskel påvirker det, der sker under jeres parterapi?

Min erfaring som parterapeut viser, at manden generelt ønsker det her hurtige fix, mens hun ønsker at tale om sine følelser.

Hun vil gerne fokusere på sine følelsesmæssige oplevelser og tidligere begivenheder, hvor han mere give udtryk for nogle bekymringer – ikke så mange følelser.

Mænd søger ikke i lige så høj grad psykologisk hjælp, som kvinder gør. Det er sandsynligt, at mænd har lige så stor gavn som kvinder af at tale om deres følelser, men hvis det ser ud til at være målet med terapi at tale om følelser, kan nogle mænd blive afskrækket.

Selvom at flere og flere mænd udviser større følelsesmæssig bevidsthed og eksponering, virker det stadig som, at han bare gerne vil "løse" problemet og "komme videre".

Parforholdet kræver meget arbejde, og ingen forhold er uden problemer. Men de problemer, som dukker op igen og igen (eller som ødelægger den lykke et par har sammen), er dem, der skal løses, hvis forholdet skal overleve. Det er her, at parterapi kommer ind i billedet.

Parterapi arbejder unikt for at få jer til at kommunikere mere effektivt, lytte og finde empati for hinanden. Hvis det gøres korrekt og med hårdt arbejde fra jer begge, kan parterapi hjælpe jer med at overvinde næsten alle problemer i forholdet.

Jeg medgiver gerne, at parterapi nok er den sværeste form for terapi. Det kræver engagement fra både jer og mig som jeres terapeut. Selv om det ikke altid giver det ønskede resultat, som I havde håbet på, kan det give jer et nyt perspektiv og en ny måde at indramme nogle af de problemer, som I kom med.

For mange par fungerer parterapi som den medicin, de havde brug for at redde deres ”syge” parforhold. For andre par bliver det en måde at få en mindre smertefuld afslutning på deres forhold, der ikke fungerede. Uanset hvad, fortæller de fleste par mig, at det at gå i terapi sammen helt sikkert har lært dem noget.

Hvad er det jeg kan gøre, som jeres parterapeut?

Min rolle som terapeut er at hjælpe jer med at identificere områder, hvor I kan forbedre jer.

De fleste par vil gerne være bedre til at kommunikere med hinanden og har et ønske om, at ægteskabet / parholdet fortsat skal være det bedste, det kan være, og at det bliver bedre hver dag.

Vi kan ikke underkende, at der bare er forskel på, hvordan mænd og kvinder tænker og føler. Vi har alle sammen noget med i vores rygsæk fra vores barndom og fortid. Derfor kan begge godt være komplicerede mennesker, der gør det endnu sværere at løse problemerne selv.

Ofte ser jeg at et par har fået sig ind i en tilstand, hvor deres problemer reagerede på hinanden og fik dem til at eskalere. F.eks. kunne det være på grund af hans barndom, hvor han måske slæber rundt på en enorm udløser, der handler om ikke at føle sig elsket. Eller hun har en enorm udløser om at føle sig presset til at udtrykke kærlighed.

Derfor er det godt at have en objektiv tredjepart, parterapeuten, som kan hjælpe jer med at omformulere og kommunikere ”det” til hinanden.

Parterapi kan sætte gang i de mest kedelig forhold igen

Et par som jeg havde i parterapi, var endt i et trivielt og kedeligt forhold med en travl hverdag og faste rutiner.

Parret erkendte, at det ikke var det parforhold, som de ønskede. De gjorde noget ved det og gik i parterapi.

Her er et udsnit fra en mail, som jeg fik fra parret allerede efter første session:

"Det er det bedste i verden. Du behøver ikke engang at sige, at der er noget galt – du fik os både til at lytte og kommunikere med hinanden. Den følelsesmæssige tilfredsstillelse, vi fik efter sessionen i tirsdags, antændte straks gnisten i os begge. Tak! Værktøjet som du gav os, er et helt fantastisk redskab til at afslutte vores uløste skænderier, til at få vores meninger frem og blive hørt af hinanden og til at indse ting, som vi begge har overset, som har såret os, og som vi aldrig vidste om."Hvis I begge går ind i parterapien med mindset’et om, at I altså er et team og vil hinanden, så er det også muligt udvikle jeres forhold til det forhold, som I begge sandsynligvis higer efter.

Pris: kr. 1.550,- pr. session (90 min.)

Afmelding skal ske senest 24 timer før vores møde ellers fuld betaling.

Skriv til mig her

Har du hørt fra mig?

Jeg bestræber mig altid på at give dig/jer et svar indenfor 24 timer.

Har du/I ikke modtaget svar fra mig, så prøv at tjekke om mit svar er havnet i spam eller reklame.

Du/I kan altid ringe eller sende en sms på 28928089.