Sådan foregår parterapi i København

Som mandlig parterapeut i København bliver jeg ofte spurgt om, hvordan foregår parterapi og hvad handler det egentlig om?

 

Parterapi handler om følelser.

 

Parterapi handler rigtig meget om følelser, men endnu mere vigtigt, hvordan de udspiller sig imellem jer. Dig og din partner er ikke i terapi hver for sig - det er jeres forhold der er.

 

Det er meget vigtigt at pointere, at parterapien ikke handler om den ene parts problemer, dilemmaer og udfordringer, men om jeres indbyrdes kommunikation, og hvordan I har det her og nu.

 

 

Kan parterapi redde forholdet?

I får hjælp med at opdage, hvordan I kommunikerer indbyrdes, og hvilken betydning kommunikationen har for jeres parforhold. I sidder overfor hinanden og guidet af mig, kommer vi inde på det, der er svært at tale om. Sammen kortlægger vi, hvordan jeres parforhold ser ud, også de problemer og udfordringer I måtte have.

 

Et eksempel fra et par, som jeg hjalp med at finde hinanden igen. Den ene part følte sig ikke værdsat. Det var meget svært at tale om for den ene og samtidig at forstå for den anden part. Det skabte dybe kløfter imellem dem.

 

Det er ikke parterapiens formål at løse den ene parts evt. udfordringer og problemer. Det er min opgave som parterapeut i København at hjælpe jer med at se eller indse, hvordan jeres kommunikation faktisk er og hvad den gør ved jeres forhold her og nu.

 

Hvorfor har I brug for en parterapeut i København?

I kommer hos mig, hvor sessionerne vil være guidet af mig. I lytter og taler skiftevis, mens jeg fokuserer på, hvad der foregår imellem jer, hvilket jeg bringer ind i samtalen.
Det lyder jo meget lige til, og I har måske allerede prøvet det. Så, hvorfor har I brug for en parterapeut og ikke bare kan gøre det selv?

 

Ganske enkelt!

 

Det kan være meget svært for jer selv at se dynamikken mellem jer – især når I begge har part i dynamikken. Derfor er det en stor hjælp at have en parterapeut, der ser jer udefra og hjælpe jer til at forstå, hvad der sker imellem jer.

 

Forudsætningen for en vellykket parterapi er, at I sammen med mig er interesseret i at gå på opdagelse i jeres parforhold. Parterapi er ikke et "quickfix", der forvandler jeres forhold til den store kærlighed i et snuptag. I skal være committed og gerne ville lykkes med hinanden og jeres parforhold.

 

En forandring i jeres parforhold kræver tålmodighed.

 

Hvor lang tid tager et parterapi-forløb?

De fleste par har parterapi i 3-4 sessioner og min erfaring er, at I allerede efter én session kan mærke en begyndende forandring. For at sige det lige ud, så er én session ikke nok til at skabe en vedvarende forandring. Hvis I virkelig vil forandre jeres parforhold, så skal I forvente 5-10 sessioner. Derefter er de fleste par klar til at arbejde videre med parforholdet alene.

 

Når vi mødes første gang og får talt om jeres udfordringer, aftaler vi det videre forløb. I skal derfor ikke beslutte på forhånd, hvor mange sessioner I har brug for. Vi aftaler fra gang til gang, hvor mange sessioner I kunne have brug for.

 

Tidshorisonten på et parterapi-forløb er meget forskellige fra par til par. Ofte vil der i starten være 1-2 uger mellem hver session, og senere giver det mening at der er 3-5 uger imellem.

 

Kan vi også få individuel terapi i København, hvis det gavner parforholdet?

Ja, det kan I.

 

Det giver faktisk rigtig god mening, at I hver især også har 1-3 sessioner individuel terapi. Faktisk vil det gøre parterapisessionerne mere effektive.

 

Ved at have jer alene hver for sig, giver det mig en bedre forståelse for jeres individuelle historie, tanker og følelser, og hvordan de påvirker jeres parforholdet
Individuel terapi kan hjælpe jer med de udfordringer, som ikke nødvendigvis har noget med jeres partner at gøre.

 

Individuel terapi i forbindelse med parterapi er ikke et krav, men en mulighed.

 

Nogle par indser at deres personlige problemer kan stå i vejen for parforholdet og vælger derfor også at få individuel terapi. De vil så hjertens gerne finde sammen med partneren igen i den kærlighed, som det hele startede med.

 

Hvad så når I er ”alene”?

Parterapien forsætter faktisk også, når I bare er jer to uden min rolle som parterapeuts tilstedeværelse.

 

Hvis det giver mening for jer, får I nogle meget konkrete øvelser, som I laver imellem vores sessioner. Jeres arbejde med parforholdet vil hjælpe jer med at se de mønstre og den kommunikation, der udspiller sig mellem jer, og som vi talte om i parterapien hos mig i København.

 

Kan vi stadig redde vores parforhold og ægteskab?

Ja, det kan I med parterapi. I kan godt nå at gøre noget godt for parforholdet inden at det er for sent. Når venskabet og nærheden mangler i forholdet, så kan det godt være svært at føle sig motiveret. Men jo længere tid I venter, jo sværere bliver det at finde tilbage til jeres kærlighed igen.

 

Som jeres parterapeut vil jeg hjælpe jer med at opleve forløsningen af, at blive hørt og set, få talt ud og sat ord på følelserne. I vil opleve at I går fra sessionerne i et bedre humør, end da I kom.

  

Hvad koster parterapi i København?

Det kommer an på, hvor mange sessioner I har behov for. Prisen for parterapi er kr. 1.350,- pr. session, der varer 90 min.

 

Hvordan booker vi tid til parterapi?

I kan kontakte mig ved at skrive i formularen her på siden, sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ringe til mig.

 

Skal vi gøre noget inden den første parterapi-session?

I møder blot op til den aftalte tid med en lyst og intention om at vil gøre noget godt for at forandre jeres parforhold og er klar på at arbejdet hårdt for at I lykkes. Dette glæder jer begge.

 

Historie er historie og den er svær at lave om på. Derfor er det mere effektivt at vi fokuserer på ”lige nu” og ikke på, hvad der en gang har været sket. I vil forandringen her og nu. Så glem alt om at lave en list med alle de gange din partner har begået fejl.

 

Derimod må I gerne reflektere over

  • Hvad I hver især savner i jeres parforhold her og nu?
  • Hvad I hver især gerne vil have ud af parterapisessionerne?
  • Hvad I hver især er villig til at gøre?
  • Hvad I hver især ønsker fra partneren?

 

Jeg glæder mig til at møde jer.

 

Pris: kr. 1.550,- pr. session (90 min.)

Afmelding skal ske senest 24 timer før vores møde ellers fuld betaling.

Skriv til mig her

Har du hørt fra mig?

Jeg bestræber mig altid på at give dig/jer et svar indenfor 24 timer.

Har du/I ikke modtaget svar fra mig, så prøv at tjekke om mit svar er havnet i spam eller reklame.

Du/I kan altid ringe eller sende en sms på 28928089.