Online parterapi

Hvorfor (online) parterapi?

Prøv at stille dig/jer spørgsmålet: Hvorfor ser du/I på denne side om terapi for par?

Spørgsmålet er spændende, fordi der er så mange indgange til det at søge parterapi.

De, der kommer hos mig, har meget forskellige grunde til at komme. Det kan være skænderier, problemer med sammenbragte børn, at I ikke taler sammen længere, udfordringer i sexlivet, mv. – listen er lang og mangfoldig.

Parterapi kan også udspringe af nysgerrighed på hinanden og forholdet, så I behøver altså ikke at have problemer, for at få det bedre sammen. Jeg har par, der kommer for at udvikle deres relation uden, at de nødvendigvis oplever større problemer i deres parforhold.

Hvad er parterapi?

Parterapi er at komme bag om det, der umiddelbart udspiller sig.

Når I f.eks. har mistet lysten til at være sammen, er der jo ofte andre ting på spil, og parterapien hjælper med at forstå, hvad der egentlig er i gang mellem jer, og hvordan I kan håndtere udfordringerne på en mere konstruktiv måde.

Det lyder jo ganske nemt, og I har måske også prøvet, så hvorfor kan I ikke bare gøre det selv?

I bund og grund handler det om, at det er rigtig svært selv at se dynamikken, når I begge har part i den. Derfor har I brug for en, der ser jer udefra og hjælper med at forstå, hvad der sker. Her vil jeg være den, der kan lytte til jer begge, give feedback og inspirere til nye veje.

Når I vælger parterapi, er det vigtigt at vide, at det er jeres forhold, der er i terapi – det ikke dig eller din partner, der skal fixes med den anden som tilskuer. Parterapi handler altså ikke om den enes problemer, dilemmaer og udfordringer, men om jeres forhold, og hvordan I har det sammen.

Online parterapi – det kan også noget

Det er relativt nyt at lave parterapi online, men der er ingen tvivl om, at den teknologiske udvikling (samt corona) har gjort det klart, at vi kan mere online, end vi troede. Teknologien giver os nye muligheder, som vi skal vænne os til, blive mere komfortable med og bruge på dens egne præmisser.

Online parterapi er ikke den næstbedste løsning!

Hos mig er online parterapi ikke en nødløsning. Online parterapi en måde at arbejde på, og give anderledes fordele i forhold til traditionel parterapi med fast planlagte fysiske sessioner.

Med online parterapi har vi mulighed for mere fleksibilitet, og at mødes, når der opstår et behov. Vi kan derfor tage de udfordringer, der opstår med det samme og ikke vente i flere dage og uger til den planlagte session. Derfor vil online parterapi bestå af både planlagte sessioner med faste intervaller, og ”her-og-nu” sessioner, der planlægges med kort varsel, når der opstår relevante situationer.

Det behøver derfor ikke at være et ”enten-eller” mellem online og traditionel parterapi, men der kan være fordele ved at mikse de to former, f.eks. at første session er fysisk, at løbende kontakt er online og at der fra tid til anden tages fysiske sessioner, som overordnet følger op på forløbet.

Jeg tilbyder online parterapi uanset hvor i Danmark I befinder jer

Selom at jeg bor på Frederiksberg, så giver online-muligheden jer adgang til parterapi uanset, hvor I sidder i landet. I er ikke længere bundet af, hvor I bor, når I skal vælge terapeut, og jeg tilbyder online parterapi i hele landet.

Guide for online terapi

Først og fremmest skal I selvfølgelig have adgang til en online løsning. Skype er min foretrukne platform og den fungerer ved, at jeg ringer jer op direkte via Skype, når sessionen starter. Vi kan selvfølgeligt aftale nærmere, hvis I ønsker at bruge andre platforme som f.eks. Zoom, Google Meet eller Microsoft Teams.

Jeg lavet 5 gode råd til, hvordan I får den bedste og nemmeste oplevelse af online parterapi:

  • I skal sidde uforstyrret for jer selv.
  • I kan bruge både en telefon og eller en PC. Med telefon skal I være opmærksomme på, hvor tæt I kan sidde for at se mig, og jeg anbefaler en PC.
  • Der skal være et godt lys i lokalet, og der skal være en klar og god lyd
  • Det er vigtigt, at I sidder sammen, så jeg kan se overkroppen på jer begge. Det giver mig en bedre mulighed, for at fornemme jeres kropssprog.
  • I bedes ikke bruge sløring eller udskiftning af baggrunden, da det giver et uroligt billede.

Endelig er det selvfølgelig vigtigt, at I har en stabil internetforbindelse med tilstrækkelig båndbredde til videomøder.

Hvordan ser et online parterapeutisk forløb ud?

Det er med online parterapi som med traditionel parterapi: Forandring sker ikke kun i online-sessionerne, men lige så meget i tiden imellem. Hvis det er relevant, får I konkrete øvelser, I skal lave. Når vi mødes vil vi gennemgå jeres oplevelser med øvelserne.

Det er meget forskelligt, hvor mange online sessions de enkelte par har, men de fleste vælger 5-10 sessioner og føler sig derefter klar til at prøve selv.

En af forudsætningerne for en vellykket online parterapi er, at I investerer og går ind i forløbet med åbent sind. Mange forventer desværre et "quickfix", der forvandler forholdet i et snuptag, men realiteten er, at det tager tid og at forandring også kan gøre ondt undervejs.

Jeg glæder mig til at møde jer.

Pris: kr. 1.550,- pr. session (90 min.)

Afmelding skal ske senest 24 timer før vores møde ellers fuld betaling.

Skriv til mig her

Har du hørt fra mig?

Jeg bestræber mig altid på at give dig/jer et svar indenfor 24 timer.

Har du/I ikke modtaget svar fra mig, så prøv at tjekke om mit svar er havnet i spam eller reklame.

Du/I kan altid ringe eller sende en sms på 28928089.