7 gode råd til jeres parforhold

Det er umuligt helt at undgå at parforholdet udfordres, og at I indimellem oplever kriser. Det er faktisk helt naturligt. Det kræver en særlig opmærksomhed og indimellem hårdt arbejde, at holde jeres parforhold levende og up to date, hvor I er I dag, her og nu. Forandring er en del at det at være I et parforhold.

Det er ikke kun ydre faktorer som f.eks. økonomi, arbejde, børnepasning og måske sammenbragte børn, som kan udfordre parforholdet. Det kan også være, manglende intimitet mellem jer, og det at i simpelthen ikke får talt ordentligt sammen, der er den udløsende faktor for en krise eller kommende krise I parforholdet.

1) Vis din partner, at han/hun har betydning for dig

Det kan I eksempelvis gøre ved at give komplimenter, lave noget dejligt sammen, rose hinanden, spørge hvad han/hun har lyst til (også intimt) og tale om det I har fælles.

2) Vær modig og tydelig i din kommunikation

Tal om det du er optaget af og som har betydning for dig. Del dine tanker og følelser

Til inspiration kan I lave en ”inquiry” undersøgelse, hvor den ene af jer taler i 5-10 min (tidsintervallet bliver I enige om). Den anden skal lytte og må ikke afbryde. Når tiden er gået, byttes rundt. Tal om, hvordan det var bagefter.

3) Lyt, giv plads og vær nysgerrig

I vil måske opdage nye sider af hinanden. Her kan I også benytte ”inquiry” metoden som beskrevet ovenfor

4) Accepter, at du også har brug for noget som ikke er sammen med din partner

Mind hinanden om, at et parforhold er et samspil mellem et “vi” og et “jeg”. Gør ting alene, hvis du har brug for det. Det kan være en gåtur i et område du ikke har været før, en cykeltur, at læse en bog, at tage alene i sommerhus eller lytte til din helt egen musik. Det gælder om at finde glæden ved de små ting. Tal med din partner om det, så det ikke kommer til at stå imellem jer.

5) Dyrk det intime rum mellem jer

I det intime rum kan I arbejde videre ud fra jeres ”inquiry”. I skiftes til at invitere hinanden ind i (dit) det seksuelle rum. Hvis I har brug for det, kan I afsætte tid. Det eneste det kræver er jeres nysgerrighed. Følg med din partners lyst og tal om oplevelsen bagefter.

Skab en dejlig og hyggelig stemning i jeres fælles rum. Det kan være med stearinlys, dæmpet belysning, et glas vin eller hvad I nu synes er dejligt

6) Mind hinanden om, at enhver krise også indeholder en mulighed

Tal med din partner om jeres udfordringer. Tal om det, der er vigtigt for dig. Eksempelvis at alenetid betyder noget, og at du måske savner intimitet mellem jer.

Er det tanker og følelser, I måske ikke har talt om i lang tid? Så er der her en god mulighed.

7) Vær taknemmelig for, hvad I har sammen og dyrk det

Mind hinanden om alt "det” I har sammen, og ”det”, som gør jer til et par eller en familie. Hvorfor er i stadigvæk sammen ?

Har I overvejet Online parterapi?

At gå i parterapi er et fælles ønske om at finde eller genfinde kontakten med din partner. Ved at tale med hinanden, guidet af mig, får I en fælles forståelse for hvornår og i hvilke situationer I går skævt af hinanden.

Parterapi handler om at tydeliggøre de negative og ofte tillærte mønstrer, som gør kommunikationen svær mellem jer.

Herefter vil I sammen kunne gå på opdagelse i hinanden, forbedre kommunikationen og genopdage kontakten.

I er altid mere end velkomne til at sende mig en mail eller give mig et kald, hvis I er blevet nysgerrige, eller ønsker at tale om, hvordan vi sammen sætter rammerne for den parterapi I måtte ønske.

Udover online parterapi og udendørs møder, vil der stadigvæk være muligt at booke tider til fysiske parterapi-sessions.

Jeg tilbyder (også) online parterapi uanset hvor i Danmark I befinder jer

Online-muligheden giver jer adgang til parterapi uanset, hvor I sidder i landet. I er ikke længere bundet af, hvor I bor, når I skal vælge terapeut, og jeg tilbyder online parterapi i hele landet.

Læs mere om Online Parterapi her

Skriv til mig her

Har du hørt fra mig?

Jeg bestræber mig altid på at give dig/jer et svar indenfor 24 timer.

Har du/I ikke modtaget svar fra mig, så prøv at tjekke om mit svar er havnet i spam eller reklame.

Du/I kan altid ringe eller sende en sms på 28928089.