Stress og stresshåndtering
Coaching - Psykolog Lasse Traff

At arbejde coachende med at forlade din stress, betyder b.la. at du skal lære, at lytte til nervesystemet og de signaler din krop udsender på en ny måde. Det er signaler som hele tiden er der, men som du af forskellige grunde ikke får registreret. Måske du har for travlt? Måske dine egne og andres forventninger har taget overhånd? Måske du føler, at du ikke længere har et valg? Eller måske noget helt fjerde?

Coaching kan hjælpe dig, med at finde dine svar. Svar som er forudsætning for, at tage dit personlige lederskab tilbage og udtrykke, hvad du har brug for, hvor din grænse går og hvad du vil. Det udelukker ikke forandring og kompromisser med feks. virksomheden, organisationen eller familien - tværtimod.  

Coaching og arbejdet med stress

I mit arbejde med stress og håndtering af stress, benytter jeg fire væsentlige forhold, som kan beskrive noget af det, som kan have udløste din stress. Det er samtidig fire forhold der indholder den fremadrettet håndtering af stress. Det er her vigtigt, at bemærke at hver af de fire forhold, i behandlingen kan tilskrives forskellig betydning, eller være en større eller mindre del af din hverdag.

De fire forhold:

  • Dine egne overbevisninger (egne forventninger, krav, ambitioner og hvad du har taget på dig af andre menneskers forestillinger om dig, hvordan du er eller ikke er)
  • De ydre påvirkninger (andres forventninger, ambitioner, ydre krav og hvad andre mennesker forventer af dig - selvom det måske siger mere om dem end om dig)
  • Dine indre oplevelser (hvordan har din krop det og hvad sker der i den - kropsscanninger, følelser, åndedræt og nærværstræning)
  • Fysiologi (motion, kost, søvn, vitaminer og mineraler og vand)

 Det første skridt er det sværeste

At være stresset eller at have stress, er ofte forbundet med manglende overskud og energi. Det kan også være forbundet med en følelse af skam og skyld og ikke være god nok. Derfor kan dit første skridt være det sværeste. 

Det første skridt er, at du tage personligt lederskab overfor din oplevelse og følelse af stress. Det gør du ved at mærke, at det er sådan du har det. Først herefter kan du tage kontakt, der hvor hjælpen er.

Du er altid mere end velkommen til at kontakte mig.

Bedste Hilsner

Lasse Traff

  

 

Skriv til mig her

Navn (*)
Udfyld venligst navn.
E-mail (*)
Udfyld gyldig e-mail adresse.
Invalid Input

Lassetraff.dk | Victor Borges Pl. 16 | 2100 København Ø | Tlf: 28 92 80 89  | Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.